Tannklinikken Larsen & Bøe AS
 
 
Du er her:Forside-Tannhelseinfo-Reparere tenner-Kroner

KRONER - TANNLEGE - TENNER - TANN - KRONE

Når det er så lite igjen av tannen at den nesten er tapt, kan en krone ofte gjenskape funksjon og utseende. Kronen kan fremstilles i flere ulike materialer.

Det vanligste er at krone fremstilles av et tannfarget materiale som kalles Zirconia. Alternativt kan andre keramiske materialer benyttes. 

Hvordan foregår det?
Kroner lages individuelt for hver pasient. Tannlegen må vanligvis ta et avtrykk av tannen som skal repareres. Etter nødvendig beslipning scannes tannen og filen sendes til et tannteknisk laboratorium som freser ut kronen i en fresemaskin. Etter innfarging og sintring kan kronen sementeres fast til tannen. Slike kroner blir svært vakre og holdbare og inneholder ikke metall.

Stiftkroner
I blant er tannen så skadet og kort at den ikke kan bære en krone alene. Da kan tannlegen forlenge tannen med en stift. Stiften settes fast inne i roten og tannen må da være rotfylt. På stiften kan det deretter festes en krone.

Stifter fremstilles ofte i en metallegering. Vi har pasienter fra Stavanger samt hele Sentrum

Copyright 2013 Tannklinikken Larsen & Bøe - Tlf: 51 53 13 00 - E-post: post@tannlegenelarsenogboe.no Nettsiden er utviklet av:A2N Digitalbyrå
 
 
Dine Logo