Tannklinikken Larsen & Bøe AS
 
 
Du er her:Forside-Tannhelseinfo-Reparere tenner-Innlegg

INNLEGG

Et større hull som går ned mellom tennene repareres vanligvis best med et innlegg. Enkelt forklart er det en fylling som er laget utenfor munnen.

Innlegg kan fremstilles i flere ulike materialer. Det vanligste er innlegg i keramiske materialer og gull.

Fordeler og ulemper
En stor fordel med innlegg er at formen ved store fyllinger som oftest blir bedre sammenlignet med kompositt. Ulempen er at det tar lengre tid å fremstille et innlegg og kostnadene blir derfor høyere.

Hvordan foregår det?
Innlegg fremstilles individuelt for hver pasient. Tannlegenscanner eller tar et avtrykk av tannen som skal repareres. Med hjelp av avtrykket fremstilles en modell og på denne lages deretter innlegget på et tannteknisk laboratorium. Til slutt limes innlegget fast til tannen.

Belastning og estetikk er avgjørende for hvilket materiale som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Gull ansees å være en av de mest holdbare fyllingene som finnes. Et alternativ til gull er keramiske innlegg. (Porselensfyllinger) Kompositt (plast) kan i mange tilfeller også være et svært godt alternativ.

I de tilfellene hvor tannen er svært skadet fra før kan en krone være et alternativ. En krone er omtrent som et dekkende innlegg med den forskjell at den kapsler inn større deler av den gamle tannkronen.

Copyright 2013 Tannklinikken Larsen & Bøe - Tlf: 51 53 13 00 - E-post: post@tannlegenelarsenogboe.no Nettsiden er utviklet av:A2N Digitalbyrå
 
 
Dine Logo