Tannklinikken Larsen & Bøe AS
 
 
 
Du er her:Forside-Tannhelseinfo-Hull i tennene

HULL I TENNENE - KARIES - BEHANDLING

Hull i tennene forårsakes av tannsykdommen karies. Sykdommen oppstår når munnbakterier danner syrer som gradvis løser opp emaljen og det underliggende dentinet.

Tannen består av et meget holdbart lag emalje. Under emaljen finnes det mykere dentinet. Lengst inne er pulpa som består av nerver og blodkar.

Når du spiser noe som inneholder sukker eller andre karbohydrater reagerer visse bakterier som finnes i munnen med å danne syrer. Disse syrene etser på tannen. Får bakteriene  ligge i fred nær tennene og stadig slippe ut syre, fjernes kalken i tannen og det dannes et hull.

Et kariesangrep som går inn til pulpa fører til at pulpa dør. Da kan bakteriene fortsette gjennom rotkanalene og ut mot kjevebenet. Ofte får du tannverk, men ikke alltid. En rotbehandling kan fjerne en bakterieinfeksjon.

Les mer om hvordan du reduserer risikoen for hull >>
 

Hull i tennene - karies - behandling - tannlege - Stavanger - Sentrum

Hvordan forebygge hull
Skyll munnen med vann etter måltider. Da reduseres syreangrepet.
Les Mer
Behandling av hull
Et lite kariesangrep kan tilhele om forutsetningene er de rette.
Les Mer
Fjerne karies uten bor
I mer enn hundre år har boret vært det vanligste hjelpemiddelet for å fjerne karies. Nå for tiden kompletterer vi noen ganger med en ny alternativ metode.
Les Mer
Copyright 2013 Tannklinikken Larsen & Bøe - Tlf: 51 53 13 00 - E-post: post@tannlegenelarsenogboe.no Nettsiden er utviklet av:A2N Digitalbyrå
 
 
Dine Logo